Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Beach Clean Up IJsselmeerkust op vrijdagmiddag 15 oktober

15 oktober 2021 om 12:30 tot 16:00

Op 15 en 18 oktober wordt in de ‘Himmelaksje Iselmar’, de Friese IJsselmeerkust onder handen genomen. Een groot deel daarvan komt op het conto van jongeren.

De’ Beach clean up’ van de Mokkebank en het Oudemirdumerklif staat zoals ieder jaar gepland in de Gaasterlandse Natuurweek. Pubers, schoolkinderen en hun ouders of pakes en beppes maken die bijzondere natuurgebieden op 18 oktober schoon.

Voorafgaand aan de Gaasterlandse Natuurweek worden op 15 oktober de andere delen van de IJsselmeerkust aangepakt. Waarbij de leerlingen bovenbouw van de MAVO van het Zuyderzee Lyceum Lemmer het hele stuk tussen Lemmer en De Hege Gerzen voor hun rekening nemen.

Op vrijdagmiddag 15 oktober ’s middags zullen de vele vrijwilligers uit de buurt vooral bij de recreatieve stranden de rommel opruimen. “Je hert kloppet foar de Iselmar en de kliffen, dan is it fijn om konkreet wat dwaan te kinnen.”

Klopt jouw hart ook voor het IJsselmeer en wil je de handen uit de mouwen steken? Geef je dan op voor de IJsselmeer Beach Clean Up op vrijdagmiddag 15 oktober of maandag 18 oktober.

Opgave voor it ‘himmeljen’ op 15 oktober, ’s middags van 12.30 – 16.00, is mogelijk bij Baukje Miedema, 0657621330.

Opgave voor de Beach Clean Up van de Mokkebank of het Oudemirdumerklif op maandag 18 oktober kan via deze site.

De Himmelaksje Iselmar op vrijdag 15 oktober is een initiatief van Comité Geen Zandindustrie IJsselmeer i.s.m. de Natuurbeschermingsorganisaties en Bezoekerscentrum Mar & Klif.

Gegevens

Datum:
15 oktober 2021
Tijd:
12:30 tot 16:00
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

IJsselmeerkust
Liemerige Wei
Oudemirdum, Nederland