Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Excursie ‘Zaden en sporen in het Lycklamabos’ o.l.v. een gids van Natuurmonumenten

30 oktober om 14:00 tot 16:00

Gratis

Meer en meer planten- en paddenstoelensoorten vinden een plek in het Lycklamabos. Dat komt omdat er de laatste jaren veel diversiteit teruggebracht is; gevarieerde bosranden, dood hout, open plekken en meer. Daar vinden ze een gunstige plek en planten zich voort. Ga mee met deze heerlijke herfstwandeling en leer alles over de voortplanting van bomen, varens en paddenstoelen.

Voortplanting in de herfst

In de herfst verspreiden veel planten hun zaden en bomen laten hun vruchten of noten vallen. Dat komt mooi uit, want in deze tijd bereiden veel dieren, zoals eekhoorns, zich voor op de winter. Ze proppen zich vol en leggen wintervoorraden aan. Soms vergeten ze wat en ontkiemt de vrucht in het volgende voorjaar. Zo helpen ze bij de verspreiding van bomen en struiken. Paddenstoelen en mossen laten hun sporen vliegen. Ze verspreiden zich door wind, regen en dieren die van de paddenstoel eten of de sporen in hun vacht of onder hun poten meenemen.

Tijdens deze excursie speur je met de gids naar allerlei soorten zaden en sporen, en hoor je de bijzondere verhalen die daar bij horen.

Goed om te weten

  • De excursie is vooral bedoeld voor volwassenen, maar kinderen die een aantal kilometers kunnen lopen én serieus interesse hebben in de natuur zijn van harte welkom. De activiteit is niet geschikt als kinderfeestje.
  • Deelname is gratis, opgave is noodzakelijk via deze site.
  • Startlocatie is het kruispunt Griene Singel / Hege Bouwen in Nijemirdum.

Ticket excursie Lycklamabos

Ticket excursie Lycklamabos starttijd 14:00 uur.

0 Gaat
15 beschikbaar
Laat weten of je gaat

Gegevens

Datum:
30 oktober
Tijd:
14:00 tot 16:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Lycklamabos
Hege Bouwen 37
Nijemirdum, Nederland
+ Google Maps