Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Speuren naar sporen met een gids van Natuurmonumenten

19 oktober 2022 om 14:00 tot 16:00

Gratis

Op woensdag 19 oktober organiseert Natuurmonumenten van 14:00-16:00 uur de excursie “Speuren naar sporen” in het Lycklamabos in Nijemirdum.

Speuren naar sporen

Meer en meer planten- en diersoorten vinden een plek in het Lycklamabos. Dat komt omdat er de laatste jaren veel diversiteit teruggebracht is; gevarieerde bosranden, dood hout, open plekken en meer. Zo op het eerste gezicht zie je ze vaak niet, maar als je écht gaat speuren dan gaat er een wereld aan sporen voor je open!

Een natuurlijk bos

Het Lycklamabos is van oorsprong vrij eentonig met veel eiken, berken en naaldbomen. Met hulp van vrijwilligers vormt Natuurmonumenten het de laatste jaren stap voor stap om naar een veel natuurlijker en daarmee soortenrijker bos. En dat werpt z’n vruchten af. Struin met onze gids door het Lycklamabos op zoek naar sporen van de huidige bewoners. Naast de vele diersporen die je er kunt vinden, gaan we ook op zoek naar de zogenaamde sporenplanten – een groep planten die zich voortplant door middel van sporen. Paddenstoelen behoren tot deze groep. Het grootste gedeelte van het jaar zie je ze niet, maar vooral in de herfst schieten ze als paddenstoelen uit de grond!

Gaasterlandse Natuurweek

Deze excursie is onderdeel van de Gaasterlandse Natuurweek, een week vol activiteiten in en over de natuur in Zuid-West Friesland. Dit jaar is het thema ‘Speuren naar sporen’. Deelname aan deze excursie is daarom gratis, opgave is wel even noodzakelijk en kan via deze pagina.

De excursie is geschikt voor alle leeftijden. De start is in het Lycklamabos, thv de Hege Bouwen 37, Nijemirdum.

Gegevens

Datum:
19 oktober 2022
Tijd:
14:00 tot 16:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/lycklamabos/agenda/speuren-naar-sporen-het-lycklamabos

Locatie

Lycklamabos
Hege Bouwen 37
Nijemirdum, Nederland
+ Google Maps