Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geannuleerd i.v.m. de slechte weersverwachting – Kuier langs de geschiedenis van Elfbergen en de Oude Balksterweg o.l.v. Arnoud van de Ridder

21 oktober 2021 om 14:00 tot 16:00

Gratis
Linde aan de Oude Balksterweg

De geschiedeniskuier is helaas geannuleerd i.v.m. de slechte weersverwachting. Arnoud van de Ridder is van plan om in januari of februari weer een wandeling te organiseren.

Op donderdag 21 oktober organiseert Bezoekerscentrum Mar & Klif i.s.m. Staatsbosbeheer een geschiedeniswandeling o.l.v. onderzoeker Arnoud van de Ridder.

Tijdens deze wandeling vertelt Arnoud van de Ridder uit Oudemirdum over de geschiedenis van bos Elfbergen en de Oude Balksterweg. Verhalen over een verdwenen boerderij bij de Lindeboom, de markt en kermis van Wyldemerk, het Roekebos, de adel en de Kooilaan en de achtergronden van de Oude Balksterweg. U  leest als het ware het landschap aan de hand van verhalen en beelden.

Het wordt een stevige tocht van een kilometer of 6 over zandpaden, ruiterpaden, waarbij goed schoeisel of laarzen een wens is. Gezien de geschiedenis wat minder geschikt voor jonge kinderen, maar meer de geïnteresseerde liefhebber van de geschiedenis.

Opgave is noodzakelijk en kan via deze site. Kosten voor de wandeling bedragen € 3,50 per persoon. Dit bedrag graag voorafgaand aan de wandeling contant betalen bij excursieleider Arnoud.

De start is om 14:00 uur bij de slagboom achter camping de Waps aan de Kooilaan in Oudemirdum.

Gegevens

Datum:
21 oktober 2021
Tijd:
14:00 tot 16:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Bezoekerscentrum Mar & Klif
De Brink 4
Oudemirdum, 8567 JD Nederland
Bekijk de site van Locatie