Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing ‘Paddenstoelen’ door kenner Gosse Haga

18 oktober 2022 om 19:30 tot 21:00

Gratis

Op dinsdag 18 oktober om 19:30 uur organiseren Bezoekerscentrum Mar & Klif en paddenstoelenkenner Gosse Haga een presentatie over Paddenstoelen.

Paddenstoelen spreken tot de verbeelding: ze zijn kleur- en vormenrijk, maar hebben ook iets mysterieus. Ineens kunnen ze tevoorschijn komen en vaak ook zijn ze even snel weer verdwenen. Meer weten over paddenstoelen?

Aan de hand van een beamerpresentatie laat Gosse Haga ons kennismaken met de wereld van paddenstoelen, hun bijzondere verschijning en de verhalen eromheen. Hij gaat uiteraard uitgebreid in op de functie van de paddenstoel in de natuur, maar ook eetbaarheid en giftigheid,  paddo’s, paddenstoelen en kabouters en nog veel meer onderwerpen passeren de revue. Natuurlijk geïllustreerd met foto’s van diverse in Friesland waargenomen soorten.

Gosse Haga is sinds 1982 IVN-natuurgids en hij geeft regelmatig natuurexcursies. Zijn specialiteit is de wereld van de paddenstoelen en naast het geven van excursies verzorgt hij lezingen en cursussen over dit onderwerp. Ook doet hij paddenstoelen-inventarisaties in diverse Friese natuurgebieden.

Opgave is noodzakelijk. De lezing wordt gehouden in MFC It Klif, Hegewei 16 in Oudemirdum.

Kosten bedragen € 3,50 p.p. incl. een kopje koffie/thee. Dit bedrag graag contant betalen voorafgaand aan de lezing bij de aanwezige begeleiding.

Gegevens

Datum:
18 oktober 2022
Tijd:
19:30 tot 21:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Bezoekerscentrum Mar & Klif
De Brink 4
Oudemirdum, 8567 JD Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie