Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mammoet- en Roofvogel en Uilen LAB – starttijd 14:00 uur

23 februari 2022 om 14:00 tot 15:30

Gratis

Hou je van natuur en geschiedenis? Kom dan op woensdag 23 februari naar Bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum. Speciaal voor jonge onderzoekers staat daar een Mammoet LAB en een Roofvogels- en Uilen LAB voor jullie klaar!

Het thema van ‘Help Pake en Beppe de Vakantie Door’ is ‘Tijd’! Bij Mar & Klif gaan we terug naar de ijstijd. Verkleed je als oermens en neem een kijkje in het jagershutje. Ga op onderzoek uit in het Mammoet LAB met echte mammoetbotten, -kiezen en mammoethaar. Probeer samen het mammoetskelet in elkaar te zetten en ontdek hoe een mammoet er van binnen uitziet.

Hou je van roofvogels? Ontdek in het Roofvogels- en Uilen LAB welke soorten uilen in Nederland leven en hoe je ze kunt herkennen. Leer hoe het spijsverteringskanaal van de uil werkt en waarom een uil ballen uitbraakt. Leer interessante weetjes over roofvogels en uilen en teken de opgezette roofvogels na.

Ga je mee op onderzoek? Geef je dan snel op via deze site en noteer de starttijd 14:00 uur. Het is de bedoeling dat je zowel het aantal volwassenen als het aantal kinderen opgeeft. Deelname is gratis. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 – 12 jaar onder begeleiding van een ouder.

Mocht je na aanmelden onverhoopt niet kunnen, geef dan een seintje via info@marenklif.nl, dan maken we je plekje vrij voor een ander.

I.v.m. de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus is het noodzakelijk dat op dinsdag 22 en woensdag 23 februari bezoekers/deelnemers vanaf 18 jaar in het bezit zijn van een geldig coronatoegangsbewijs.

Gegevens

Datum:
23 februari 2022
Tijd:
14:00 tot 15:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Bezoekerscentrum Mar & Klif
De Brink 4
Oudemirdum, 8567 JD Nederland
Bekijk de site van Locatie