Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van de Nacht wandeling starttijd 20:10 uur

29 oktober 2022 om 20:10 tot 21:40

Gratis

Op zaterdagavond 29 oktober organiseert de Gaasterlandse Natuurweek weer een sprookjesachtige Nacht van de Nacht wandeling door het Rijsterbos.

Nacht in het Rijsterbos. In stilte, onder het licht van de maan en sterren zoeken we op 29 oktober onze weg over smalle kronkelpaadjes langs zachte melodieuze muziek, spannende verhalen en sprookjesachtige acts. Na afloop is er gelegenheid om gezellig na te zitten bij het knapperend houtvuur in de Teatertún.

De wandeling wordt georganiseerd door It Fryske Gea, Stichting Gaasterlân Natuerlân en Bezoekerscentrum Mar & Klif.

Doel van de Nacht van de Nacht

Nederland wordt ’s nachts steeds lichter. De Nacht van de Nacht is een landelijk initiatief van Natuur- en Milieufederaties om mensen bewust te maken van die lichtvervuiling en om Nederland duurzamer en donkerder te krijgen. Want duisternis is van belang voor mens en dier.

Deze wandeling:

Zet je zintuigen aan en ervaar hoe het is om deze nachtwandeling in stilte en duisternis te beleven.

Je loopt in een groep aan een lang touw achter één van de boswachters van It Fryske Gea aan. Zij kennen het bos op hun duim.

Deelname is gratis, opgave is noodzakelijk i.v.m. het beperkte aantal deelnemers per groep.

Noteer de starttijd (20:10 uur) goed en zorg aub dat je 10 minuten voor aanvang aanwezig bent. Dan hebben we de tijd alle deelnemers te verzamelen langs het touw en kunnen we op de starttijd vertrekken.

De start is bij de hoofdingang van het Rijsterbos in Rijs (Marderleane 1).

Er is altijd veel animo voor de Nacht van de Nachtwandeling. Mocht je onverhoopt niet kunnen dan graag even afmelden via sabine@marenklif.nl zodat we de tickets weer kunnen vrijgeven.

 

Gegevens

Datum:
29 oktober 2022
Tijd:
20:10 tot 21:40
Kosten:
Gratis

Locatie

Rijsterbos
Marderleane 1
Rijs, Nederland
+ Google Maps