Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natuurwerkdag Vlindertuin Lemmer

4 november 2023 om 10:00 tot 12:30

Een stukje natuur in eigen gebied onderhouden? Samen met anderen lekker in de buitenlucht aan het werk? Dat kan op zaterdag 4 november tijdens de Natuurwerkdag in de Vlindertuin in Lemmer. We gaan bomen en struiken snoeien en zagen, riet harken en de waterpartijen hekkelen. Ook maatschappelijke stagiairs zijn welkom!

Aan de rondweg in Lemmer is een mooi stukje groen ingericht als Vlindertuin. Een halfwilde ‘Strúntún’, waar van alles te beleven is. Onder het motto ‘leef je uit’ gaan we samen aan de slag om de tuin weer klaar te maken voor het winterseizoen. Gereedschap is aanwezig. Deelnemers hoeven zelf alleen laarzen, ‘tuinkleren’ en een goed humeur mee te nemen.

De Natuurwerkdag is geschikt voor jong en oud, kinderen onder begeleiding i.v.m. de waterpartijen. We verzamelen om 10:00 uur bij het informatiebord aan de ingang van de Vlindertuin op de hoek van de (verlengde) Flevostraat en de Rondweg, nabij het Jeu de Boules terrein. Voor een kop koffie of limonade met wat lekkers wordt gezorgd. Graag tot zaterdag! Jullie hulp wordt zeker gewaardeerd!

Zoek je nog een plekje om je maatschappelijke stage te lopen? Stuur dan een mailtje naar sabine@marenklif.nl.

Onderhoud plegen is belangrijk in de Vlindertuin. Als we niets doen wordt de tuin overwoekerd door riet, braam en hop en groeien de sloten en poelen dicht. Maar de natuurwerkdag is meer! Het is een mooie combi van samenwerken, kennis opdoen en beleving. De oudboswachters die aanwezig zijn vertellen van alles over het belang van natuurbeheer. Samen met hen gaan we aan de slag. Daarnaast weten ze van alles te vertellen over de aanwezige flora en fauna.

Steek je handen uit de mouwen en ontdek van alles over de natuur bij jou om de hoek tijdens deze ‘natuur-workshop’!

Opgave is gewenst en kan via https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/vlindertuin-lemmer/

Gegevens

Datum:
4 november 2023
Tijd:
10:00 tot 12:30
Site:
https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/vlindertuin-lemmer/

Locatie

Vlindertuin Lemmer
Flevostraat
Lemmer, Nederland
+ Google Maps