Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Paddenstoelenexcursie o.l.v. kenner Gosse Haga – start 10:00 uur

28 oktober om 10:00 tot 12:00

Gratis

Op maandag 28 oktober organiseert Natuurmonumenten i.s.m. Bezoekerscentrum Mar & Klif een paddenstoelenexcursie ‘Sporen van de paddenstoel’ o.l.v. Gosse Haga.

De start is om 10:00 uur bij Mar en Klif in Oudemirdum.

Paddenstoelen verschijnen snel zonder dat duidelijk is waar ze vandaan komen. Een paddenstoel is geen plant, ze hebben geen bladgroen om zonlicht op te vangen. Bovendien kunnen ze groeien in het donker. Dit zijn eigenschappen die paddenstoelen onderscheiden van planten. Wat is een paddenstoel dan wel? Het heeft lang geduurd voordat onderzoekers het antwoord konden geven. Paddenstoelen blijken het zichtbare gedeelte te zijn van een draderige massa die onder de grond of in hout leeft. Samen met de paddenstoel noemt men die massa een zwam.

Het hangt erg af van de temperatuur en de vochtigheid, welke paddenstoelen er in de herfst in het bos te vinden zullen zijn, maar dat maakt de zoektocht extra spannend. Soorten als de bekende Grote stinkzwam, de Aardappelbovist en allerlei houtzwammen zullen er zeker zijn. En alleen daarmee is al een hele dag te vullen. Tip: trek laarzen of waterdicht schoeisel aan!

Deelname is gratis, opgave noodzakelijk via deze website.

 

 

Ticket Paddenstoelenexcursie maandagochtend

Ticket paddenstoelenexcursie o.l.v. Gosse Haga. Start 10:00 uur bij Bezoekerscentrum Mar & Klif in Oudemirdum.

0 Gaat
20 beschikbaar
Laat weten of je gaat

Gegevens

Datum:
28 oktober
Tijd:
10:00 tot 12:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Bezoekerscentrum Mar & Klif
De Brink 4
Oudemirdum, 8567 JD Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie