Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Volgeboekt – Paddenstoelenexcursie o.l.v. kenner Gosse Haga, starttijd: 14:00 uur

18 oktober 2021 om 14:00 tot 16:00

Gratis

Op maandag 18 oktober organiseert Bezoekerscentrum MAR EN KLIF samen met de Vereniging Natuurmonumenten een wandelexcursie ‘Paddenstoelen’ onder  leiding van paddenstoelenkenner Gosse Haga. De start is om 14:00 uur bij Mar en Klif in Oudemirdum.

Paddenstoelen verschijnen snel zonder dat duidelijk is waar ze vandaan komen. Een paddenstoel is geen plant, ze hebben geen bladgroen om zonlicht op te vangen. Bovendien kunnen ze groeien in het donker. Dit zijn eigenschappen die paddenstoelen onderscheiden van planten. Wat is een paddenstoel dan wel? Het heeft lang geduurd voordat onderzoekers het antwoord konden geven. Paddenstoelen blijken het zichtbare gedeelte te zijn van een draderige massa die onder de grond of in hout leeft. Samen met de paddenstoel noemt men die massa een zwam.

Het hangt erg af van de temperatuur en de vochtigheid, welke paddenstoelen er in de herfst in het bos te vinden zullen zijn, maar dat maakt de zoektocht extra spannend. Soorten als de bekende Grote stinkzwam, de Aardappelbovist en allerlei houtzwammen zullen er zeker zijn. En alleen daarmee is al een hele dag te vullen. Tip: laarzen mee of aan!

Opgave is noodzakelijk, deelname is gratis.

Gegevens

Datum:
18 oktober 2021
Tijd:
14:00 tot 16:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Bezoekerscentrum Mar & Klif
De Brink 4
Oudemirdum, 8567 JD Nederland
Bekijk de site van Locatie