Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus roofvogel inventariseren door Lydia Barkema – locatie Joure

25 november 2021 om 19:30 tot 22:00

Gratis

In het najaar organiseert Bezoekerscentrum Mar en Klif een roofvogel inventarisatie cursus in Museum Joure. 

Altijd al willen weten wat het verschil is tussen een bruine en een blauwe kiekendief? Hoe leven ze, waar kan ik er één spotten? Tijdens deze cursus wordt een tipje van de sluier opgelicht. Zo leer je de verschillende roofvogels onderscheiden tijdens de cursus aan de hand van opgezette vogels en theorie.

De avonden bestaan uit een theoretisch gedeelte en een workshop. In de workshop ga je zelf aan de slag met het determineren van de verschillende roofvogels. Hoe ziet hij eruit, heeft hij gele of juist bruine ogen, hoe ziet zijn verenkleed eruit enz.

Na het volgen van de roofvogelcursus ben je goed in staat de roofvogels onderling te herkennen en kun je aan de slag om te gaan inventariseren. Ook als je dit nog niet zou willen, dan doe je voldoende kennis op wat altijd van pas komt. Bovendien zijn het zulke mooie vogels, daar wil je gewoon meer van afweten!

De cursus wordt gegeven door Lydia Barkema, roofvogel- en uilenonderzoeker. Deelname aan de cursus kost € 20,= p.p. Dit bedrag graag op de eerste cursusavond voldoen bij de balie van Museum Joure.

De cursus bestaat uit 2 theorieavonden op donderdag 25 november en 2 december van 19:30-22:00 uur en een excursie op zaterdag 18 december van 9:30-11:30 uur. De locatie van de excursie volgt tijdens de cursus.

Info:

Kosten voor twee cursusavonden en een excursie bedragen € 20,= p.p. Dit bedrag graag contant betalen op de eerste cursusavond bij de balie in Museum Joure.

Adres: Museum Joure, Museumstraat 2, Joure.

Coronamaatregelen:

Wij willen jullie dringend verzoeken je aan de, op de cursusdata geldende, maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus te houden. Dat houdt momenteel in:

  • dat het noodzakelijk is een geldig coronatoegangsbewijs te tonen.
  • houdt 1,5 meter afstand.
  • blijf thuis bij klachten die horen bij het coronavirus.

 

 

Gegevens

Datum:
25 november 2021
Tijd:
19:30 tot 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Museum Joure
Museumstraat 2
Joure, 8501 XD Nederland