Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sfeervolle Groene Markt Harich – hét groene festival voor het hele gezin!

20 oktober om 10:30 tot 16:30

De Gaasterlandse Natuurweek wordt op zondag 20 oktober om 10:30 uur afgetrapt met de altijd gezellige Groene Markt op het terrein van Manege Gaasterland in Harich. Een markt in festivalsfeer met meer dan 90 standhouders waarbij je naar hartenlust duurzaam, biologisch en fair-trade kunt shoppen. Je vindt er inspiratie om biologisch te (moes)tuinieren en duurzamer te wonen en reizen. Uiteraard zijn de natuurorganisaties ook van de partij om je te informeren over de prachtige natuurgebieden in onze regio.  

Langs de bosrand staan ruim 90 kramen opgesteld met een keur aan bijzondere producten. Je kunt een kijkje nemen bij ambachten en demonstraties en er zijn groene en creatieve workshops en presentaties die je kunt volgen.

Voor de kinderen is er volop vertier in het Kinderdorp: broodjes bakken boven vuur, roofvogels tekenen, boogschieten, pompoen snijden, glibberen over het Oerrr blote voetenpad, knutselen, kidscolleges door echte wetenschappers en nog veel meer! Daarnaast kun je een kijkje nemen bij de pony- een paardensportactiviteiten van de manege. ‘Hoe krijg je de kinderen ooit weer mee naar huis’?

Even bijkomen van alle indrukken? Dat kan op het ‘Foodplein’ met terras en een aantal foodtrucks om bij te watertanden! Neem met wat lekkers plaats op één van de strobalen bij een vuurschaal en geniet van de live muziek.

De Groene Markt is genieten van allerlei natuuractiviteiten, een gezellige sfeer, live muziek en lekker eten in een prachtige ambiance! De toegang is gratis, evenals deelname aan een groot aantal van de kinderactiviteiten. Tip: Kom zoveel mogelijk op de fiets.

Week van de duurzaamheid

Net als voorgaande jaren is de Gaasterlandse Natuurweek ook weer de Duurzaamheidsweek van Gemeente De Fryske Marren. Neem een kijkje bij de infokramen van de gemeente en ontdek de mogelijkheden om duurzamer te wonen en zo geld te besparen.

Gegevens

Datum:
20 oktober
Tijd:
10:30 tot 16:30

Locatie

manege gaasterland
Wyldemerkwei 1
Harich, 8571 GC
+ Google Maps