Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sfeervolle Groene Markt – het gezelligste festival voor het hele gezin

16 oktober 2022 om 11:00 tot 16:00

De Gaasterlandse Natuurweek wordt op zondag 16 oktober om 11:00 uur afgetrapt met de altijd gezellige Groene Markt in het Rysterbosk in Rijs. Een markt in festivalsfeer waar van alles te genieten en te beleven is voor jong en oud; livemuziek, straattheater, de leukste kinderactiviteiten in het Kinderdorp en heerlijk eten.

Je vindt er inspiratie om biologisch te tuinieren en duurzamer en gezond te leven. Je kunt er proeven van (h)eerlijke hapjes. Je kunt er duurzaam en fair-trade shoppen bij maar liefst 70 standhouders of gewoon genieten van een beregezellig groen festival in het mooiste bos van Friesland.

Uiteraard zijn de natuurorganisaties ook van de partij om je te informeren over de prachtige natuur in onze regio.  

In de hoofdlaan van het Rijsterbos staan allerlei gezellige en informatieve kraampjes en tenten opgesteld. Er zijn kramen met een keur aan heerlijke biologische en fair-trade producten van ambachtelijke bedrijven uit de omgeving; biologische chocolade en taart, honing, geitenkaasjes, brood, thee en kruiden, échte hamburgers en vers gerookte, duurzame vis! Er zijn kramen met veldboeketten, bollen en zaden, tips over moestuinieren, tuingereedschap, de leukste cadeaus, sieraden, kleding, kaarsen, natuurlijke schoonmaak- en schoonheidsproducten, enz.

Neem een kijkje bij de schaapsherder, eendenkorf vlechter, een dame met een antieke sokkenbreimachine of de demonstraties Tai Chi.  Ga je liever zelf aan de slag? Er worden verschillende creatieve, duurzame workshops gegeven en je kunt deelnemen aan een rustgevende klankschalensessie. Voor de workshops en klanksessie wordt een bijdrage gevraagd.

Voor de kinderen is er volop vertier in het Kinderdorp. Boomklimmen en boogschieten bijvoorbeeld! Pompoen snijden, glibberen over het Oerrr blote voetenpad, poffertjes eten, knutselen, schommelen tot je tenen de takken raken in de Big Swing en nog veel meer! ‘Hoe krijg je de kinderen ooit weer mee naar huis’?

Even bijkomen van alle indrukken? Dat kan op het ‘Foodplein’ met terras en een aantal foodtrucks om bij te watertanden! Neem met wat lekkers plaats op één van de strobalen bij een vuurschaal en geniet van de live muziek.

De Groene Markt is genieten van leuke en informatieve activiteiten, een gezellige sfeer, live muziek en lekker eten in de prachtige ambiance van het Rysterbosk!

De toegang is gratis, evenals deelname aan een groot aantal van de kinderactiviteiten.

De Groene Markt wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente De Fryske Marren.

Gegevens

Datum:
16 oktober 2022
Tijd:
11:00 tot 16:00
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Locatie

Rijsterbos
Marderleane 1
Rijs, Nederland