Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sportieve Outdoordag in Bos Elfbergen – Starttijd: 14:00 uur

18 oktober 2022 om 14:30 tot 16:00

Gratis

Op dinsdag 18 oktober 2022 is de jaarlijkse Outdoordag van Staatsbosbeheer en Altijd Buiten in de Gaasterlandse Bossen. Deze editie vindt weer plaats in het prachtige bos Elfbergen bij de werkschuur van Staatsbosbeheer aan de Houtwal in Oudemirdum.

Er ligt een uitdagend parcours op je te wachten, waarbij er geklommen en geklauterd moet worden en je misschien een helpende hand nodig hebt van je teamgenoten. Neem een reserve setje kleding mee, want we gaan het water òp & over.

Leef je uit met de slackbrug-carroussel,  verplaats je door het touwnet, kijk hoe hoog jij de kratten gestapeld krijgt, maak zelf een brug zonder touw of spijkers en hoe houd je het droog bij de wateroversteek?

We starten rond de klok van 14:00 uur. Een ronde duurt ongeveer 2 uur, waarbij je op eigen houtje onderdelen kunt doen, en er bij een aantal onderdelen een instructeur voor je staat.

Het traditionele startschot wordt gegeven tijdens het boogschieten, waarna je aansluitend het parcours loopt. De groepen zijn afgestemd op maximaal 15 personen, dus opgave vooraf is noodzakelijk!

Je hoeft helemaal geen topsporter te zijn om de verschillende uitdagingen uit te voeren, uiteindelijk zijn alle onderdelen door iedereen uit te voeren, in je eigen tempo!

De dag is bedoeld om in gezins-/groepsverband te doen en is geschikt voor jong en oud vanaf ongeveer 7 jaar. Kinderen onder 14 jaar uitsluitend onder begeleiding van een betalende volwassene.

Oude, makkelijke kleding is aanbevolen evenals het meenemen van een extra setje droge kleding. Je weet tenslotte maar nooit of je de overkant droog bereikt.

De kosten zijn € 10,= p.p. Betalen kan contant, graag gepast, voorafgaand aan de activiteit bij de start van het parcours.

Opgave is noodzakelijk en kan via deze website. We werken met tijdsloten, noteer je starttijd (14:00 uur) dus goed en zorg dat je ongeveer 5 minuten van te voren aanwezig bent zodat je op tijd ‘los’ kunt!

 

 

 

Gegevens

Datum:
18 oktober 2022
Tijd:
14:30 tot 16:00
Kosten:
Gratis

Locatie

bos Elfbergen
De Houtwal 2
Oudemirdum, Nederland
+ Google Maps