Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zwerfvuilactie: Beach Clean Up in de Mokkebank bij Mirns met It Fryske Gea

18 oktober 2021 om 09:30 tot 12:15

Op maandag 18 oktober van 9:30-12:15 uur gaan we samen met de boswachter van It Fryske Gea aan de slag om aangespoeld afval uit het IJsselmeer op te ruimen in de Mokkebank. De Mokkebank is een beschermd natuurgebied tussen Mirns en Laaksum en normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Jouw kans dus om een bijzonder stukje natuur te bekijken en tegelijkertijd nuttig bezig te zijn.

Omdat hier normaal gesproken zelden mensen komen ligt er (bijna) geen zwerfvuil. De afval die er ligt is vooral afkomstig uit het IJsselmeer. En er ligt helaas genoeg om met een ploegje aan de slag te gaan.

Doe je mee? De Beach Clean Up is bedoeld voor jongeren en volwassenen van 13 – 88 jaar. De startlocatie is de parkeerplaats aan de Wieldyk in Mirns, ongeveer halverwege de dijk richting Laaksum. Meedoen is gratis. Opgave is noodzakelijk en kan via It Fryske Gea Beach Clean Up.

Tip: de Mokkebank is drassig, met riet begroeid terrein. Trek dus laarzen aan en eventueel regenkleding. Voor vuilniszakken, handschoenen en grijpers wordt gezorgd.

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
18 oktober 2021
Tijd:
09:30 tot 12:15
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Mokkebank
Wieldyk
Mirns, Nederland