Praktische informatie

Waar ligt Gaasterland?

Gaasterland is een bosrijk gebied in het Zuidwesten van Friesland. Centraal in het gebied liggen de plaatsen Oudemirdum en Rijs. Gaasterland ligt een klein uurtje rijden vanaf Leeuwarden en ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Amsterdam.

Wat moet ik mee?

Bijna alle activiteiten van de Gaasterlandse Natuurweek vinden plaats in de natuur.  Aangezien het weer in de herfst nog wel eens grillig kan zijn raden we aan om de weersverwachting in de gaten te houden en voor de buitenactiviteiten warme kleren en regenkleding mee te nemen. Laarzen of waterdichte schoenen zijn ook handig. Check in geval van slecht weer voor vertrek de website nog even i.v.m. eventuele annuleringen.

Wat is er nog meer in Gaasterland te doen?

In Gaasterland kun je heerlijk fietsen en wandelen. Een mooie aanvulling (of eventueel alternatief) op de activiteiten van de Gaasterlandse Natuurweek. Bij Bezoekerscentrum Mar en Klif vertellen de medewerkers u graag over de mooiste plekjes. De VVV is eveneens in dit pand gehuisvest. Bezoekerscentrum Mar en Klif / VVV Gaasterland, De Brink 4, 8567 JD Oudemirdum.

Wat kunnen we met kinderen doen?

Naast de kinderactiviteiten tijdens de Gaasterlandse Natuurweek zijn er voor kinderen ook andere dingen te doen! Mar en Klif heeft een vast aanbod van superleuke natuur-ontdekpaden voor kinderen. Bijvoorbeeld het kabouterpad en het Hippe heksen en paddenstoelenpad voor de kleintjes, het Bosbeesten-, Dassen- en Spechtenpad voor de middenbouw en de ontdek-rugzakjes voor oudere kinderen. Bij slecht weer zijn er leuke speurtochten door ons bezoekerscentrum. En daar kun je tijdens de Gaasterlandse Natuurweek ook prima gebruik van maken! Kijk op de site van het Nationaal Landschap voor meer informatie.